ستاد جلب مشارکت خيرين دانشگاه قم

در امروز: 24015
اين صفحه امروز: 72

سه شنبه 5 خرداد 1394 احسان و نيکوکاري در تاريخ 2

داستان جالب و آموزنده "هزار سکه ي طلا"

آورده انــد کــه روزي يکي از بزرگان به سفر حج ميــرفت . نامــش عبد الجبار بود و هــزار دينار طلا در کمر داشـت چون بـه کوفــه رسيد، قافله دو ســـه روزي از حرکت باز ايستاد . عـبد الجـبار بــراي تفرج و سياحت ، گــرد محله هاي کوفه بر آمد.

از قضا به خرابه اي رسـيد

زني را ديد کـــه در خرابـه ميـگردد و چيــزي مي جويد . در گوشــه خرابه مرغک مرداري افتاده بود، آن را بــه زير لباس کشيد و رفـت …!

عبــد الجبار با خود گفــت : بي گمان اين زن نيازمند است و نياز خود را پنهان مي دارد . در پي زن رفــت تا از حالش آگاه گردد.

چون زن به خانــه رســيد، کودکان دور او را گرفتند کــه اي مادر! بــراي ما چه آورده اي که از گرسنگي هلاک شديـم !

مادر گفت : عزيزان من ! غم مخوريد که برايتان مرغکي آورده ام و هم اکنون آن را بريان مي کنم .

عبد الجبار کــه اين را شنيد، گريـست و از همسايگان احوال وي را باز پرسيد .

گفتند : سـيده اي اسـت زن عبدالله بن زياد علوي ، کــه شوهرش را حجاج ملعون کشته اند .

او کودکان يتيم دارد و بزرگواري خاندان رسالت نمي گذارد کـــه از کسي چيزي طلب کند .

عبد الجبار با خود گفت : اگــر حج مي خواهي ، اين جاست .

بي درنگ آن هــزار ديــنار را از مـيان باز و بــه زن داد و آن سال در کوفــه ماند و به سقايي مشغول شـد

هنگامي کــه حاجيان از مــکه باز گشتـند، وي بــه پيشواز آنــها رفت . مــردي در پيش قافـله بـر شتري نشسته بود و مي آمد .

چون چشمش بر عبد الجبار افـتاد، خــود را از شتر به زير انداخـت گفت : اي جوانمرد ! از آن روزي کــه در سرزمين عرفات ، ده هزار دينار به مــن وام داده اي ، تو را مي جويم . اکنون بيا و ده هزار دينارت را بستان !

عبد الجبار، دينارها را گرفت و حيران ماند و خواســت کــه از آن شخص حقيقت حال را بپرسد کــه وي به ميان جمعيت رفت و از نظرش ناپديد شـد .

در ايــن هنگام آوازي شنيد کــه : اي عبد الجبار! هــزار دينارت را ده هزار داديم و فــرشته اي به صورت تو آفريديم کـه برايت حج گزارد و تا زنــده باشي ، هــر سال حجي در پرونده عملت مي نويسيم، تا بداني کـه هيچ نيکوکاري بر درگاه ما تباه نمي گردد...